Decanaat

Jongeren maken tientallen keuzes per dag. Iphone of Android? Twitter of Facebook? Ga ik wel of niet uit op zaterdagavond? Allemaal keuzes die ze snel en op het eerste gezicht ondoordacht maken. Bij het kiezen van een vervolgopleiding, beroepsrichting of een profiel willen we voorkomen dat ze dat ondoordacht doen. Het is immers een keuze die hun toekomst kan bepalen.

Sommige leerlingen hebben al vroeg een heel duidelijk beeld van hun toekomst en vervolgopleiding. Onze taak is dan de leerling het profiel of de beroepsrichting te laten kiezen waarmee hij of zij het beste wordt voorbereid op deze toekomst. Anderen hebben geen idee en moeten door testen, gesprekken en proeflessen ontdekken wat het beste bij hen past.

Als decaan zijn wij er natuurlijk voor leerlingen, maar ook u, als ouder, kunt veel vragen hebben over de keuzes die uw zoon of dochter moet maken. U wilt immers datgene wat het beste past bij uw kind. Hiervoor kunt u natuurlijk terecht bij de mentor, maar ook bij de decaan. Wij kunnen u informatie geven die nodig is om een goede keuze te maken. Heeft u vragen, dan kunt u ons bereiken per e-mail of via het algemene telefoonnummer van de school.

Davide Fleischer - tijdelijk decaan mavo
d.fleischer@mlfalmere.nl