Sportklas

Zit jij in de eerste of tweede en ben jij iemand die graag beweegt, sporten leuk vindt, met veel sporten- en sportonderdelen kennis wil maken, winnen niet altijd het belangrijkste vindt, een brede belangstelling hebt voor alles wat met sport en bewegen te maken heeft en je graag met je klasgenoten op een leuke sportieve- manier activiteiten wilt ondernemen??

Dan is de Sportklas van het MLF echt helemaal iets voor jou!!

Wat is de sportklas?
Zit je in de sportklas dan heb je 1 lesuur extra gymles. Het zogenaamde sportklasuur. Fantastisch natuurlijk want, naast de 2 gymlesuren die in je lesrooster staan, gym je dus maar liefst 3 lesuren per week. Naast extra les van een docent van het MLF krijg je door het jaar heen ontzettend leuke, uitdagende en sportieve clinics.

Wat is het doel van de sportklas, en voor wie is de sportklas nu eigenlijk?
Het doel van de sportklas is om op een leuke- en sportieve manier met elkaar te ontdekken wat voor sporten- en sportonderdelen er allemaal zijn. We gaan je sportieve kennis en vaardigheden op een leuke – veilige – uitdagende en zinvolle manier verbeteren en vergroten. Je geeft hierbij je eigen grenzen aan. Naast proberen moet je niks.
Iedereen die graag sportief bezig is, maar ook wil leren over (nieuwe) sporten, iedereen die enthousiast is, iedereen die inzet wil tonen en vooral niet bang is om moe te worden te worden, iemand die een uitdaging niet uit de weg gaat is meer dan welkom in de sportklas. Je hoeft dus absoluut niet goed in sport te zijn om in de sportklas te komen. Gemotiveerd zijn is het allerbelangrijkste.

Wat voor sporten doe je zoal in de sportklas?
In de sportklas is geen schooljaar hetzelfde. Veel sporten komen elk jaar terug, maar elk jaar zit er ook wel weer een nieuwe sport of sportonderdeel in de sportklas. We zijn namelijk steeds op zoek naar de sporten die jij helemaal te gek vindt. Dit bepalen we natuurlijk niet alleen, we luisteren hierbij ook altijd heel goed naar jullie, de leerlingen. Naast de verdieping in de sportklas van de reguliere sporten krijg je ook onderdelen aangeboden die je in de reguliere lessen niet krijgt.

Wanneer is de sportklas?
De sportklas is iedere week op maandag het 6e uur. Als je je opgeeft voor de sportklas verwachten we dan ook dat je er elke week bent!

Wat kost de sportklas eigenlijk?
De kosten voor deelname aan het project Sportklas bedragen € 75,- per schooljaar. Daaruit worden alle extra sportklaslesuren en alle sportklasactiviteiten betaald en krijg je een Sportklas T-Shirt!