NEO-onderwijs op het MLF
Ben jij zo'n gemotiveerde leerling, die wil leren doorzetten? Zo'n leerling die durft te leren van fouten? Zo één die van een uitdaging houdt? Dan spreekt ons NEO onderwijs je wellicht aan! Met NEO bieden wij maatwerk aan waardoor je op maat kunt versnellen of verdiepen. Op die manier krijg je het onderwijs dat echt bij jou past.

Wat biedt ons NEO Onderwijs jou?

  • Je kunt versnellen en dat doen we door te "compacten". Onnodige herhalingen slaan we over, als je iets onder de knie hebt, hoef je dat niet eindeloos te blijven oefenen. Je volgt hiervoor een eigen NEO-quint.
  • Je kunt verdiepen en dat doen we door extra materiaal bij vakken die jij boeiend vindt of waar je goed in bent. Je volgt hiervoor een eigen NEO-quint.
  • We maken de stof die je moet leren meer geschikt voor jouw manier van leren en vervangen eenvoudige opdrachten door opdrachten waar je echt goed over na moet denken.
  • Daarnaast werk je 1 lesuur in de week samen met andere NEO leerlingen én een docent gespecialiseerd op meer- en hoogbegaafde leerlingen. Hier bespreken jullie samen specifieke NEO-problemen waar je tegen aan loopt, helpen jullie elkaar en gaan we ook aan de slag met verrijkingsmateriaal. Je kunt daarbij denken aan bijvoorbeeld psychologie of filosofie. Je kunt als groep ook zelf onderwerpen aandragen.
  • Ook je ouders verwachten we regelmatig op school. Dit doen we om jou zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.

In de bovenbouw heb je nog meer ruimte voor allerlei projecten. Je volgt dan een gewoon quint, maar kunt intekenen voor extra projecten of je kiest meer vakken. Je kunt modules volgen op de universiteit, meedoen aan olympiades, debatgroepen enz. Je kunt het VWO in 5 jaar afronden indien dit bij jou past. We kijken op elk moment wat voor jou het beste leer- en onderwijstraject is.

Hoe weet je of je geschikt bent voor dit onderwijs?

Als je:

  • Een VWO advies hebt en NEO onderwijs met succes gevolgd hebt, of
  • Een VWO advies hebt en Hoogbegaafd getest.

Wat moet je doen als je Neo onderwijs wilt volgen?

Je moet dit aankruisen op je inschrijfformulier en je moet een mail sturen naar Trudie Christophersen via: t.christophersen@mlf.asg.nl. Wij gaan dan in gesprek met je school en je wordt uitgenodigd voor een intake gesprek.

Heb je nog vragen?  Ook dan kun je mailen naar het bovenstaande e-mailadres.